Nieuws

Mag een geschoren paard in de regen?

Mag een geschoren paard in de regen?

Het kan geen kwaad om een geschoren paard in de regen te laten lopen, zolang hij of zij maar een waterdichte paardendeken draagt. Waterdichte dekens (ook wel regendekens genoemd) zijn geïmpregneerd met een waterafstotende laag.

Lees meerMag een geschoren paard in de regen?
Kan een geschoren paard zonder deken?

Kan een geschoren paard zonder deken?

Het is niet verstandig om een geschoren paard zonder deken te laten lopen. Een geschoren paard mist zijn natuurlijke bescherming en wordt hierdoor sneller koud (en ziek).
Lees meerKan een geschoren paard zonder deken?
Ik & mijn paard

Ik & mijn paard

Praktische tips voor elke paardenliefhebber.
Lees meerIk & mijn paard

Hoe vaak moet ik een paardendeken wassen?

Het is verstandig om je paardendeken minstens tweemaal per seizoen te wassen: halverwege en aan het einde van het seizoen. Modder, regen en uitwerpselen zorgen er namelijk voor dat een paardendeken vies wordt. Niet alleen oogt dit onfris, het kan ook ongezond zijn voor het paard. Wanneer bacteriën zich verzamelen in de deken, kan het paard sneller een infectieziekte oplopen via bijvoorbeeld de luchtwegen of wondjes.
Lees meerHoe vaak moet ik een paardendeken wassen?

Hoe haal ik haren uit een fleecedeken?

De beste manier om de haren uit een deken te krijgen, is door hem professioneel te laten wassen. Wil je het toch zelf doen, dan verwijder je de ergste haren door de deken droog uit te kloppen. Paardenharen in de deken kunnen trouwens geen kwaad. Het staat minder mooi, maar je paard heeft er geen last van. Daarom is het meestal genoeg om het kleed droog uit te kloppen na de rit. Je verwijdert niet alles, maar wel heel veel.
Lees meerHoe haal ik haren uit een fleecedeken?

Droes of rhino? Met deze tips voorkom je besmetting

Wat te doen als er droes of rhino is geconstateerd in de stal? De meest belangrijke tip is om gelijk in actie te komen, want alleen zo kun je besmetting voorkomen. Jaarlijks moeten in Nederland paarden worden ingeslapen na besmetting met Droes of met het Rhinovirus. Deze sluipmoordenaars worden vooral verspreid in stallen en zorgen zo voor ziekte, een hoop angst en veel onrust.
Lees meerDroes of rhino? Met deze tips voorkom je besmetting

Producten 49 tot 54 van 55 in totaal

Toon per pagina