Het is verstandig om je paardendeken minstens tweemaal per seizoen te wassen: halverwege en aan het einde van het seizoen.

Modder, regen en uitwerpselen zorgen er namelijk voor dat een paardendeken vies wordt. Niet alleen oogt dit onfris, het kan ook ongezond zijn voor het paard. Wanneer bacteriën zich verzamelen in de deken, kan het paard sneller een infectieziekte oplopen via bijvoorbeeld de luchtwegen of wondjes.

Tweemaal per seizoen

Een goed uitgangspunt is om je paardendeken in ieder geval tweemaal per seizoen te wassen: 

  • Halverwege het seizoen 
  • Aan het einde van het seizoen (bijvoorbeeld als je overschakelt van een winterdeken op een lentedeken). 

Het ideale aantal wasbeurten hangt trouwens ook erg af van het karakter van het paard. Sommige paarden houden er nou eenmaal van om over de grond te rollen en zullen dus vaker een schone deken nodig hebben.

Een lastige klus

Het schoonmaken van een paardendeken is een lastige klus. Daarom raden wij aan om een deken altijd professioneel te laten reinigen door een professional. 

Professioneel wassen zorgt niet alleen voor een mooier resultaat, het zorgt er ook voor dat de deken langer mee gaat. Neem nou de waterafstotende laag van een regendeken: deze is kwetsbaar en kan beschadigen bij het gebruik van een verkeerd wasmiddel.

Een professionele schoonmaakbeurt van een deken hoeft niet duur te zijn. Professioneel wassen, drogen en (bij regendekens) impregneren kan al voor € 16 als je deze kortingscode gebruikt.

Wasklus? Gebruik dan onze unieke reinigingsservice.


banner goedkoopste van nederland en belgie