Scheerapparaten en toebehoren

Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
Foto-tabel Lijst

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

In onze webshop verkopen wij een groot aantal producten die geschikt zijn voor het scheren van jouw dier(en). Vooral paarden, rundvee en schapen worden vaak geschoren door hun eigenaren.

Paarden en koeien worden vaak geschoren wanneer zij een dikkere vacht krijgen in het winterseizoen. Dit is om te voorkomen dat het te warm wordt voor deze dieren (bij inspanning). Bij paarden worden er vaak zelfs bepaalde modellen/patronen geschoren, zoals een jachtpatroon. De modellen zorgen ervoor dat de paarden op de juiste delen hun warmte kunnen kwijtraken, terwijl het overgebleven haar de paarden warm kan houden. Daarnaast zie je steeds meer dat er figuren, ook wel patronen genoemd, en logo's op paarden geschoren worden. Dit heeft vaak geen waarde voor het paard zelf, maar zo kan je je paard wel extra laten onderscheiden van alle andere paarden.  voor elk dier de juiste scheermachine of tondeuse te vinden.

Scheermachines en tondeuses

Bij het scheren van grote oppervlakken van dieren wordt vaak een scheermachine gebruikt. Er zijn veel verschillende typen scheermachines verkrijgbaar in onze webshop. Je koopt bij goedkopepaardendekens scheermachines van onder andere Sectolin, horka en harry horse. Onze scheermachines paarden gebruikt. Een deel van de scheermachines heeft een snoer en ook zijn er veel scheermachines die op een accu werken te vinden in ons assortiment.

Tondeuses worden juist niet voor de grote oppervlakten ingezet, maar voor het fijne werk en bij moeilijk bereikbare plekken. Een tondeuse heeft een smaller scheerblad dus dan is het makkelijker om in hoekjes te komen. Bij paarden wordt de tondeuse vaak voor het toiletteren gebruikt. Daar vallen onder andere het scheren van benen en orden onder. Bij tondeuses worden vaak opzetkammen geleverd. Hiermee kan je een langere haarlengte laten staan en wordt veel bij het trimmen van honden gebruikt.

Scheermessen

Wanneer je goed bent voor je scheermessen gaan ze lang mee, maar helaas hebben ze geen oneindig leven. Wanneer je met regelmaat scheert is het daarom goed om een reserve set te hebben. Zo kom je nooit met een half geschoren dier te staan waar het mes niet meer doorheen wil. Veel messen kan je laten slijpen zodat je duurzaam je messen kan blijven gebruiken.

Een messet bestaat uit een boven- en een ondermes. De messen schuiven langs elkaar met grote snelheid waardoor de haren afgesneden worden. Hoe grover het mes, hoe moeilijker het haar mag zijn waar de machine doorheen moet. Bij een schapenscheermachine is de ruimte tussen de tanden groter dan bij scheermachines bij honden paarden.

Scheerolie

Om slijtage van de scheermessen te voorkomen is het belangrijk om scheerolie te gebruiken. Door deze olie tijdens het scheren regelmatig aan te brengen op de messen zorg je ervoor dat de boven- en ondermessen soepel langs elkaar heen blijven bewegen.

 

 

Je kan dus voor al jouw scheerbenodigdheden terecht bij goedkopepaardendekens. In onze webshop profiteer je regelmatig van scherpe aanbiedingen waardoor je scheermachines, tondeuses, scheermessen, scheerolie en meer nog voordeliger aanschaft!