Nieuws

  1. Met hogere temperaturen verschijnen muggen, dazen en vliegen. Muggenradar voorspelt een ware plaag aankomende zomerperiode. Wat kun je doen aan jeuk bij paarden. Of beter nog, hoe voorkom je dat je paard gek wordt van vliegen?
  2. Omdat wij paardenmensen zijn (en dus weten dat het hebben van paarden een dure hobby is), zijn we met de webwinkel Goedkopepaardendekens.nl begonnen. Goedkope Paardendekens staat voor levering van een kwaliteitsvolle deken tegen een scherpe prijs. Inmiddels staan we er na 12,5 jaar ervaring dan ook om bekend de goedkoopste van Nederland en Belgiƫ te zijn.
  3. Een paardendeken is handig. Heel handig zelfs. Geschoren paarden missen een deel van hun natuurlijke bescherming en vertrouwen daarom op jou en mij om ze te beschermen tegen weer en vervelende beestjes.
  4. Wanneer je de winterdeken af doet, hangt af de omstandigheden. Van belang is wanneer de temperatuur stijgt, hoe hard het waait en wat de voorkeur is van het paard zelf.
  5. Paarden dragen een hoofdkap als bescherming tegen vliegen. De hoofdkap voorkomt dat het paard in de ogen wordt gestoken.
  6. Paardendekens worden in de zomer meestal gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten, zoals van vliegen en van dazen.
  7. Oogkleppen worden gebruikt als het paard voor een kar wordt gespannen. Het paard ziet minder en schrikt daardoor niet van het verkeer en van de kar.
  8. Veel paarden dragen een deken, zowel buiten als binnen in de stal. Soms is de deken bedoeld om het paard warm te houden, maar er zijn meerdere redenen.
per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Naar boven