Nieuws

Ook paarden willen mooie kleren

Paardendekens zijn praktisch, want ze beschermen je paard tegen zon, regen en insecten. Maar wist je dat ze soms ook heel mooi kunnen zijn? Vijf dekens waarmee je paard pas écht opvalt in de wei.
Lees meerOok paarden willen mooie kleren
Moet je wel of geen deken over je paard doen?

Moet je wel of geen deken over je paard doen?

Wel een paardendeken is bijna altijd beter dan geen paardendeken. Er zijn verschillende soorten dekens en elke deken beschermt je paard tegen een bepaalde omstandigheid.
Lees meerMoet je wel of geen deken over je paard doen?

Mijn paard zweet onder zijn deken. Wat nu?

Als je paard zweet onder zijn deken, dan heeft je paard het te warm. Het kan zijn dat je het verkeerde soort deken gebruikt, of dat je paard ziek is.
Lees meerMijn paard zweet onder zijn deken. Wat nu?
Mijn paard trilt in de regen

Mijn paard trilt in de regen

Als je paard trilt in de regen, dan is hij of zij te lang nat geweest en loopt hij of zij het risico om ziek te worden. Haal je paard snel uit de wei en doe een droge fleecedeken om, zodat je paard in de stal kan opwarmen.
Lees meerMijn paard trilt in de regen

Mijn paard schuurt in de stal

Veel paarden schuren. De oorzaak van het schuren is altijd jeuk, bijvoorbeeld door haren. Meestal is het schuren onschuldig.
Lees meerMijn paard schuurt in de stal

Mijn paard is te warm onder de deken

Als een paard te warm aanvoelt onder de deken, is het vaak tijd om van deken te wisselen. De kans is groot dat het paard zijn warmte niet kwijt kan, bijvoorbeeld omdat het tijd is om over te stappen van een winterdeken op een lentedeken.
Lees meerMijn paard is te warm onder de deken

Producten 37 tot 42 van 55 in totaal

Toon per pagina