Nieuws

Mijn paard is nat onder de deken

Als een paard nat is onder de deken, dan kan dit betekenen dat je een te warme deken gebruikt. Probeer dan een deken die minder warm is. Zorg bovendien voor een goede ventilatie in de stal. Een zwetend paard is vatbaarder voor ziekte dan normaal. Ga daarom dus nooit naar buiten met een bezweet paard, want dan loop je het risico dat hij of zij ziek wordt.
Lees meerMijn paard is nat onder de deken

Mijn paard heeft wondjes

Wondjes bij een paard kunnen meerdere oorzaken hebben. Meestal komen wondjes door het schuren van het paard, bijvoorbeeld omdat het paard jeuk heeft. Een te kleine paardendeken kan ook zorgen voor wondjes. Dit komt omdat een te kleine deken schuurt bij het bewegen.
Lees meerMijn paard heeft wondjes

Mag ik na het wassen een deken op mijn paard doen?

Na het wassen kun je je paard het beste een fleecedeken omdoen. Een fleecedeken droogt sneller en houdt zolang je paard warm. Het belangrijkste is dat je, na het wassen van je paard, niet te snel van deken wisselt. Je paard gaat dan op stal met een natte deken en kan dan sneller ziek worden. Vergelijk het met een dekbed: wij gaan zelf natuurlijk ook liever niet slapen onder een natte deken.
Lees meerMag ik na het wassen een deken op mijn paard doen?

Mag ik een deken op een nat paard doen?

Je mag een deken op een nat paard doen. Gebruik dan altijd een fleecedeken, want deze neemt het vocht sneller op en houdt je paard in de tussentijd warm. Wissel bij een nat paard de fleecedeken niet te snel om voor de staldeken of winterdeken.
Lees meerMag ik een deken op een nat paard doen?

Mag een paardendeken in de wasmachine?

Over het algemeen is het niet aan te raden om een paardendeken in de wasmachine te reinigen. De meeste wasmachines zijn namelijk te klein voor een grote deken. En als het wel past, is de kans groot dat er uitwerpselen in de wasmachine achterblijven. Gelukkig hoeft een paardendeken niet na elke rit te worden gewassen. Soms is uitkloppen en borstelen al genoeg om het ergste vuil te verwijderen.
Lees meerMag een paardendeken in de wasmachine?

Mag een paardendeken in de droger?

Alleen fleecedekens zijn geschikt voor in de droger. Andere dekens, zoals de staldeken, winterdeken en zomerdeken, zullen in de droger krimpen en daardoor kapot gaan. De fleecedeken is de enige deken die niet of amper krimpt. Alle andere paardendekens zijn voorzien van een vulling. Door de droger te gebruiken gaat de vulling krimpen. Het gevolg is dat de binnenkant niet meer klopt met de buitenkant en je deken er niet meer mooi uit ziet.
Lees meerMag een paardendeken in de droger?

Producten 43 tot 48 van 55 in totaal

Toon per pagina