Welk merk deken heeft jouw paard het liefst? We helpen je op weg.

Paardendekens hebben verschillende voordelen. Ze houden het paard warm als het koud is, voeren vocht af en beschermen tegen insectenbeten.

Bij paardendekens geldt hetzelfde als voor veel andere producten: vaak ben je beter af met een deken van een goed merk dan een goedkope imitatie. Maar goed nieuws: die kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Vier merken die dekens van topkwaliteit maken en toch geen grote hap uit jouw bankrekening halen.

Merk #1: Harry’s Horse

Harry’s Horse maakt al veertig jaar dekens die bekend staan om hun comfort. De dekens zijn modern en oerdegelijk en hebben geen overbodige luxe. Het comfort van het paard staat bij Harry’s Horse voorop, met zomerdekens die luchtig genoeg zijn en regendekens die neerslag snel afvoeren.

Merk #2: QHP

Gebruik jij je paardendekens intensief? QHP staat bekend om het gebruik van kwalitatief uitstekende materialen. Hierdoor zijn de dekens slijtvast en gaan ze dus extreem lang mee. De dekens worden door de eigen medewerkers getest en pas geproduceerd als alle testen met vlag en wimpel zijn doorstaan. QHP-dekens zijn bovendien op en top Nederlands, met het hoofdkantoor in Drachten.

Merk 3: GPD

Dekens van het merk GPD zijn ontworpen door paardenliefhebbers. Mensen zoals jij dus. GPD werkt samen met grote stallen en is continu bezig met het verder ontwikkelen van de paardendekens. Nieuwe dekens worden uitgebreid getest door ervaren ruiters, voordat ze in productie worden genomen. Typisch voor dit Friese merk, is dat de dekens: comfortabel zijn, een goede pasvorm hebben en lang mee gaan.

Merk #4: Horka

Horka is een ambachtelijke fabrikant die al meer dan zestig jaar bestaat. Van ruitercaps tot oerdegelijke paardendekens: dit familiebedrijf is succesvol in het maken van alles wat de paardenliefhebber nodig heeft. Op basis van jarenlange ervaring levert Horka een lijn van kwalitatief hoogwaardige paardendekens.