Voor paarden zijn vliegen heel vervelend, want insecten bijten, zuigen bloed, en zorgen zo voor jeukende plekken op de huid van het paard. Dit is wat je tegen vliegen kunt doen.

Vliegen, muggen, dazen. Welke insecten je ook bij het paard ziet: ze zuigen. Gelukkig sta je niet machteloos tegenover deze overlast, zelfs niet tijdens een muggenplaag. Onze drie tips op een rij:

#1: Gebruik een vliegenspray

Vliegen komen op de geur van het paard af. De vliegenspray verhult die geur, zodat vliegen het paard moeilijker kunnen vinden.

#2: Gebruik een vliegendeken

Een vliegendeken bedekt het grootste deel van het lichaam van het paard, indien nodig zelfs de hals en een groot deel van het hoofd. Een vliegendeken is dun genoeg om te zorgen dat het paard het niet warm krijgt; en dik genoeg om te voorkomen dat de vliegen het paard kunnen prikken of bijten.

#3: Gebruik een zebradeken

Een zebradeken is een variant op de vliegendeken en heeft een zebramotief. Dit motief is niet alleen voor de mooiigheid. Het motief desoriënteert de vliegen, waardoor ze niet kunnen landen. Zebradekens zijn bedacht nadat wetenschappers ontdekten dat zebra’s in Afrika veel minder worden geprikt of gebeten dan paarden bij ons.