Zelf een paardendeken wassen in je wasmachine is een onmogelijke klus. Een nat paardendeken is namelijk veel te zwaar.

Wij hebben daar dé oplossing voor! Eerst leggen we uit waarom het wassen van paardendekens zo belangrijk is en welke dekens er gewassen kunnen worden.

 

Waarom paardendekens wassen?

Dekens voor paarden zijn niet goedkoop en die wil je natuurlijk jarenlang kunnen gebruiken. Door je paardendekens af en toe te wassen en te desinfecteren, verleng je de levensduur.

Regelmatig je paardendekens wassen, is echt een must voor je trouwe viervoeter(s). Vuile dekens kunnen namelijk kiemvorming, infecties en huidirritaties veroorzaken.

Bacteriën en parasieten vinden het heerlijk om zich te nestelen in paardendekens. Wij raden je aan om minstens 2 keer per jaar de dekens te wassen.

Welke paardendekens kunnen gewassen worden?

 

In principe kunnen alle paardendekens gewassen worden. Denk bijvoorbeeld aan een regendeken, vliegendeken en een zomerdeken.

Waterdichte dekens die te vaak en te warm gewassen worden, kunnen wel hun waterafstotende en ademende eigenschappen verliezen.

Nog een reden om het wassen van de dekens door iemand te laten doen die hier gespecialiseerd in is.

 

Paardendekens laten wassen

De dekens van paarden wassen, doen wij niet zelf. We werken namelijk samen met een partner die daar alle ruimte voor heeft. Wij verwijzen je graag door naar:  ‘dedekenwasserij.nl’.

Als je via ons bij de dekenwasserij terecht komt, kun je gebruik maken van een kortingscode. Meer informatie vind je op paardendekens wassen en reparatie.