Zodra de temperaturen boven de tien graden komt, is het een goed idee om een eczeemdeken aan te schaffen. Wanneer het warmer wordt, zal het paard namelijk ook sneller huidproblemen krijgen. Eczeemdekens zijn daarom aan te raden tussen april en september.

We leggen uit waarom.

Voorkomen is beter dan genezen

Jeuk is, volgens sommige mensen, erger dan pijn. Voor een paard is dit niet anders. Als een paard jeuk heeft, probeert het paard dit op te lossen door de schuren of te bijten, maar dit levert wondjes op. Genezing van die wondjes levert nog meer jeuk op, waardoor het paard in een cyclus komt waar je lastig uit komt. 

Een eczeemdeken voorkomt vervelende huidproblemen. Het eczeemdeken of vliegendeken voorkomt in de eerste instantie insectenbeten, maar helpt ook om staarteczeem en maneneczeem te voorkomen.

Ook vervelend: vliegen

Met hogere temperaturen verschijnen muggen, dazen en vliegen. En paarden kunnen echt gek worden van vliegen.

Gelukkig heb je genoeg mogelijkheden ze te beschermen en helpen. Een goede maatregel is bijvoorbeeld een vliegenval.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de stal zo schoon mogelijk houdt. Net als het drinkwater en de voerbakken. Maden hebben dan minder kans.

Een vliegendeken met hals, buikflap en een vliegenmasker met neusflap biedt volledige bescherming. Je kunt daarbij kiezen voor een losse of vaste hals. Zorg sowieso altijd voor een goede pasvorm.

Ook vliegenspray helpt goed. De spray houdt insecten zoals (tropische) muggen, steekvliegen, dazen, stalvliegen en teken op afstand. 

Voorkom jeuk bij paarden

Het beste voorkom je natuurlijk jeuk bij je paard. Een vliegendeken beschermt je paard goed tegen vliegen en dazen en de vervelende jeuk van eventuele steken. Vul desgewenst aan met een vliegenmasker en/of een neuskap, zodat ook het hoofd van je paard wordt beschermd.

Soorten vliegendekens

Er zijn veel verschillende soorten vliegendekens. Kies in elk geval voor een luchtdoorlatende stof. Dat is wel zo fijn als het warm is. Wil je ook de allerkleinste insectjes tegenhouden, let dan op hoe fijnmazig de stof van de deken is. Er bestaan verder ook dekens van vliegwerende stof.

Jeukvrij en vrolijk de zomer door

Wil je kortom een jeukvrij en dus vrolijk paard ondanks een grote muggenplaag? Met een schone stal, vliegenval, vliegenspray, vliegendeken aangevuld met een neuskap en/of een vliegenmasker ben je een heel eind op de goede weg!

banner goedkoopste van nederland en belgie