Met hogere temperaturen verschijnen muggen, dazen en vliegen. Muggenradar voorspelt een ware plaag aankomende zomerperiode. Wat kun je doen aan jeuk bij paarden. Of beter nog, hoe voorkom je dat je paard gek wordt van vliegen?

Paard wordt gek van vliegen

Paarden kunnen echt gek worden van vliegen. Gelukkig heb je genoeg mogelijkheden ze te beschermen en helpen. Een goede maatregel is bijvoorbeeld een vliegenval en het is natuurlijk belangrijk dat je de stal zo schoon mogelijk houdt. Net als het drinkwater en de voerbakken. Maden hebben dan minder kans.

Ook vliegenspray helpt goed. De spray houdt insecten zoals (tropische) muggen, steekvliegen/dazen, stalvliegen en teken op afstand. Ook fijn om te gebruiken is bijvoorbeeld:

 

Voorkom jeuk bij paarden

Het beste voorkom je natuurlijk jeuk bij je paard. Een vliegendeken beschermt je paard goed tegen vliegen en dazen en de vervelende jeuk van eventuele steken. Vul desgewenst aan met een vliegenmasker en/of een neuskap, zodat ook het hoofd van je paard wordt beschermd.

Soorten vliegendekens

Er zijn veel verschillende soorten vliegendekens. Kies in elk geval voor een luchtdoorlatende stof. Dat is wel zo fijn als het warm is. Wil je ook de allerkleinste insectjes tegenhouden, let dan op hoe fijnmazig de stof van de deken is. Er bestaan verder ook dekens van vliegwerende stof.

Een vliegendeken met uv bescherming kan naast jeuk ook staarteczeem en maneneczeem voorkomen. Een vliegendeken met hals, buikflap en een vliegenmasker met neusflap biedt volledige bescherming. Je kunt daarbij kiezen voor een losse of vaste hals. Zorg sowieso altijd voor een goede pasvorm.

Jeukvrij en vrolijk de zomer door

Wil je kortom een jeukvrij en dus vrolijk paard ondanks een grote muggenplaag? Met een schone stal, vliegenval, vliegenspray, vliegendeken aangevuld met een neuskap en/of een vliegenmasker ben je een heel eind op de goede weg!