Wat een goede regendeken is, verschilt per paard en per situatie. Er is namelijk niet één soort regendeken, maar er zijn meerdere uitvoeringen te verkrijgen.

We vertellen je welke opties je hebt, als je een regendeken gaat kopen.

Waarom een regendeken nodig is

Welke regendeken het beste is, hangt af van de omstandigheden. Maar voordat we dat uitleggen, eerst een korte uitleg over waarom een regendeken eigenlijk nodig is.

Zoals de naam al doet vermoeden, beschermt een regendeken tegen de regen. Geen overbodige luxe als je bedenkt dat we in Nederland veel natte periodes kennen.

Maar een regendeken doet meer. Zo beschermt de regendeken ook tegen felle zon en tegen harde wind.

Welke soorten regendekens zijn er?

De ene regendeken is de andere niet. In de praktijk zijn er drie dingen die het verschil maken: de dikte, de maat en het materiaal.

  • - Dikte: De dikte van regendekens wordt uitgedrukt in het aantal gram en varieert van 0 tot 450. Hoe dikker hoe warmer.
  • - Materiaal: Er zijn dekens met fleece en zonder fleece. De extra fleece-laag helpt om het paard warm te houden op de koudere dagen.
  • - Maat: Een breed paard heeft een andere deken nodig dan een smal paard. Tip: je achterhaalt de maat door het paard op te meten en daarna de maat op te zoeken met onze maattabel.


Dus om antwoord te geven op de vraag die we in de titel stelde: De beste regendeken is de deken die, qua maat, goed past en qua dikte aansluit op het weer.

Betere merken = meer kwaliteit

Het ene merk is bovendien het andere niet. En net als bij een hele hoop andere producten, zorgt een beter merk vaak voor een betere kwaliteit.

Daarom verkopen wij in onze webshop alleen maar dekens van topmerken zoals: Horka, GPD, Harry’s Horse en QHP. Het voordeel van een deken van deze merken is dat de deken beter zit én langer mee gaat.

banner goedkoopste van nederland en belgie